Siema bloggerzy!
Dziś pokażę wam nowy przepis który znalazłem w internecie, jednocześnie lekko zmieniawszy.
Jest to przepis na danie jak w tytule.
Będziemy potrzebowali:
10 dag pieczonego filetu z indyka (w plasterkach)
1 por
2 pomidory
słodka papryka w proszku
bazylia
sól
pieprz
szczypiorek
3 jajka
1 łyżka musztardy
Por (białą część) opłukać i pokroić w plasterki. Pomidory umyć i pokroić w kostkę. Szczypiorek opłukać, osuszyć i pokroić. Por połączyć z pomidorami. Dodać słodką paprykę w proszku, bazylię, sól, pieprz i połowę szczypiorku. Wszystko razem wymieszać i włożyć do lodówki na około 20 minut.
Pieczony filet z indyka pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Do pora dodać filet z indyka, jajka i musztardę. Wszystko razem wymieszać, a pozostałym szczypiorkiem posypać wierzch sałatki. Gotową sałatkę podać na stół.
Przepis można stosować też w diecie wysokobiałkowej (protal), w II fazie.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz